“Ferrari heeft een enorme stap vooruit gezet met haar motor”

06 maart 2017 — Ferrari reed zich tijdens de eerste vierdaagse test in de kijker en was steeds mee bovenaan de tijdlijsten terug te vinden. Bij het Haas F1 team zijn ze ook onder de indruk van Ferrari en dan vooral van de motor die ze door de Italianen geleverd krijgen.


Volgens het Haas F1 team heeft Ferrari met haar compleet nieuwe motor een serieuze stap vooruit gezet op het vlak van prestaties. Daarnaast is ook de betrouwbaarheid momenteel enorm goed.

“We hadden een bijna probleemloze test met dezelfde motor, we hebben de motor nooit vervangen tijdens onze vierdaagse test,” aldus Gunther Steiner. “We kenden twee keer een elektronisch probleem maar het was een softwareprobleem, het was niets mechanisch. Ze hebben fantastisch werk verricht.”

“Het is echt verbazingwekkend om met zo’n compleet nieuwe motor te komen en dan zo betrouwbaar te zijn. Als je naar de anderen kijkt, dat zijn ook geen beginners maar ze hadden redelijk wat problemen.”

Steiner is naast de betrouwbaarheid ook enorm onder de indruk van de vooruitgang die Ferrari heeft geboekt op het vlak van de prestaties.

“In vergelijking met vorig jaar heeft Ferrari een serieuze stap vooruit gezet,” besluit Steiner.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België