“Ferrari heeft een ‘open uitnodiging’ voor de Formule E”

10 mei 2019 — De baas van de Formule E heeft aan CNBC laten weten dat Ferrari meer dan welkom is in zijn raceklasse moest het Italiaanse automerk daar vragende partij voor zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Nu zelfs een instituut als Ferrari ook meer en meer de elektrische toer moet opgaan met hun straatauto’s gaan er hier en daar stemmen op dat de Italianen hun kennis ook naar de racebaan willen brengen. Dan belanden we automatisch bij de Formule E.

“Ik zou graag hebben dat Ferrari komt, zeker met Porsche en alle anderen,” aldus Alejandro Agag, de grote baas van de Formule E. “Het zou een mooi gevecht worden. Weet je, het is een open uitnodiging.”

Ferrari is er al bij van dag één in de Formule 1 en het legendarische team wordt zelfs betaald om deel te nemen. We zien nu echter dat concurrenten als Mercedes en Porsche brood zien in de Formule E en vanaf volgend seizoen met een fabrieksteam aan de start zullen staan.

“Er zal altijd een niche bestaan van ultra-high performance auto’s die gemaakt zijn om snel te gaan en daar hoort Ferrari bij,” gaat Agag verder. “Ferrari zou de topsnelheid van auto’ nooit beperken maar ze zullen zich ook moeten aanpassen aan het autolandschap van de toekomst en naar mijn mening zal die toekomst natuurlijk elektrisch zijn.”

De Formule E is voor de constructeurs het ideale uithangbord om te tonen hoe ver ze staan met hun groene alternatieven en een deelname aan de FE is veel goedkoper dan de F1. De races zijn ook spannender met veel actie op de baan en meer potentiële winnaars.

De keerzijde van de medaille is dan weer dat de FE-bolides ongeveer vijfentwintig procent trager zijn dan hun hybride tegenhangers van de Formule 1.

De Spaanse baas van de FE laat ook weten dat hij gevleid was door de uitspraken van Bernie Ecclestone die gezegd had dat hij de FE als een van de betere investeringen zag als toekomst van de motorsport.

“Bernie is duidelijk een genie. Hij heeft de Formule 1 gemaakt tot wat het vandaag is en hij heeft een goede visie over de totale motorsport. Het is een enorm compliment voor de Formule E als zo iemand zoiets zegt.”

Ondanks zijn goede relatie met Ecclestone vertelt Agag er ook meteen bij dat een investering van de Brit niet aan de orde is.

“Bernie zou zeker welkom zijn als investeerder maar zo ver zijn we nog niet. In het algemeen is er zeker een grote groeimarge maar dat komt ook omdat we een heel stuk kleiner zijn dan de Formule 1.”

Eerder deze maand liet de FE een verlies optekenen van 26,4 miljoen euro maar toch is Agag tevreden met de huidige positie van het kampioenschap na een periode van vijf jaar. Hij wil ook blijven innoveren, iets wat voor de anderen wat moeilijker ligt gezien hun grotere geschiedenis.

Dan gaat het over dingen zoals de “Attack Mode” die doet denken aan het computer game ‘Mario Kart.’ De rijders moeten dan over een bepaald deel van de baan rijden om vijfentwintig kilo watt extra vermogen te krijgen voor een paar ronden.

“Dat heeft een geweldige invloed op ons kampioenschap, de kijkcijfers en de fans. Innovatie, zoals het racen in de steden, zit in ons DNA denk ik,” besluit Agag.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België