“Ferrari heeft een temperatuurprobleem”

04 november 2016 — Volgens teambaas Maurizio Arrivabene heeft Ferrari haar F1-bolide een temperatuurprobleem.


Ferrari hoopte om dit seizoen de strijd met Mercedes te kunnen aangaan. De SF16-H zou daarvoor moeten zorgen maar de wagen kan de hoge verwachtingen van Ferrari niet inlossen. De reden daarvoor zou volgens teambaas Maurizio Arrivabene een temperatuurprobleem zijn.

“In Mexico hadden we een probleem dat op veel plaatsen voorkomt en dat we al heel het jaar hebben,” aldus Arrivabene. “Kijk maar naar onder meer Baku, Spanje en Monaco. Toen de temperatuur aanzienlijk steeg hadden we problemen.”

Ferrari haar wagen heeft dus een temperatuurprobleem. In Mexico reed Sebastian Vettel tijdens de tweede oefensessie de snelste tijd. Daags nadien, toen de kwalificatie werd verreden onder aanzienlijk warmere temperaturen, was Ferrari helemaal niet competitief meer. Vettel en Raikkonen waren tijdens de kwalificatie immers anderhalve seconde trager dan Hamilton.

Bij Ferrari werken ze nu alvast volop om dat temperatuurprobleem beter te begrijpen en te verhelpen. Dat kan immers ook bijdragen aan de ontwikkeling van de wagen voor volgend seizoen.

“We analyseerden alles en nu is het duidelijk waarom we die problemen hadden. Daaraan werken we nu,” besluit Arrivabene.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België