Ferrari heeft ontwikkeling 2016-wagen vertraagd

07 januari 2016 — Sergio Marchionne, de grote baas van Ferrari, heeft laten verstaan dat de F1-renstal van het Italiaanse merk de ontwikkeling van haar 2016-wagen doelbewust heeft vertraagd en zelfs uitgesteld.


Ferrari hoopt om in 2016 opnieuw wereldkampioen te worden. Het wil op zijn minst met Mercedes de strijd kunnen aangaan voor de wereldtitel. Toch heeft Ferrari een opmerkelijke beslissing genomen wat de ontwikkeling van haar wagen voor 2016 betreft. De ontwikkeling daarvan werd immers uitgesteld.

“Maurizio Arrivabene zal jullie vertellen dat we enkele zaken uitgesteld hebben om er voor te zorgen dat de 2015-wagen echt volledig doorontwikkeld en afgewerkt kon worden,” aldus Marchionne. “Hopelijk wreekt zich dat nadien niet. We hebben sommige zaken van de 2016-wagen, zoals bijvoorbeeld het chassis een beetje uitgesteld.”

Sergio Marchionne heeft er alle vertrouwen in dat Ferrari de strijd met Mercedes zal kunnen aangaan.

“Ik heb er vertrouwen in dat we Mercedes zullen uitdagen en opjagen,” aldus Marchionne. “We hebben met een duidelijk idee en een duidelijk plan de wagen voor 2016 benaderd. Het is erg ondenkbaar dat onze wagen geen serieuze uitdager voor Mercedes zal zijn. Ik zou echter veel moed moeten hebben om al dan niet te zeggen of de wagen zal winnen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ferrari

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië