logo
 

“Ferrari heeft Sebastian Vettel niet voldoende gesteund”

03 november 2018 — Volgens voormalig F1-piloot David Coulthard heeft Ferrari niet voldoende gedaan om Sebastian Vettel aan de rijderstitel te helpen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Ik heb gewoonweg het gevoel dat Ferrari Vettel niet op dezelfde manier gesteund heeft als dat Mercedes Hamilton heeft gesteund,” vertelde Coulthard tegenover ‘Sportsmail’. “Ook al heeft Valtteri ook zijn deel mogen doen, het algemene gevoel is dat Lewis bij Mercedes de man is.”

“Als het erop aankomt dan is Lewis de rijder die meer races zal winnen en voor het kampioenschap zal strijden.”

Coulthard verwijst ook naar wat er tijdens de thuisrace van Ferrari gebeurde, toen Raikkonen de pole veroverde en bij de start Vettel niet liet passeren.

“Wat Ferrari in Monza deed, toestaan dat Kimi de pole veroverde en vervolgens Vettel als tweede richting de tweede chicane laten rijden waardoor Hamilton een kans kreeg ... Zo’n dingen zorgen ervoor dat je moet achtervolgen.”

Daar bovenop kwamen volgens Coulthard ook nog de nodige foute beslissingen van Ferrari en de foutjes van Vettel zelf.

“Ze kunnen niet ontkennen dat sommige strategische beslissingen verkeerd uitdraaiden voor Vettel,” aldus Coulthard. “Een combinatie daarvan en gewoonweg pech en enkele fouten van Vettel zelf zorgden voor het titelverlies.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België