Ferrari heeft vertrouwen in beslissing stewards over aanrijding Verstappen-Leclerc

30 juni 2019 — Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto zal Max Verstappen bestraft worden voor de aanrijding met Charles Leclerc, daarin heeft hij alle vertrouwen.


“Eerst en vooral was het een geweldige race van Verstappen, daar bestaat geen twijfel over, het was ook een geweldige race van Leclerc,” zei de Ferrari-teambaas na afloop van de race tegenover ‘Sky Sports F1’.

Binotto maakt de vergelijking met wat er in Canada met Vettel is gebeurd. Indien dat bestraft wordt dan hoort de aanrijding tussen Verstappen en Leclerc tijdens de GP van Oostenrijk volgens hem eveneens bestraft te worden.

“Het was een geweldig gevecht op de baan maar het reglement en de regels zijn erg duidelijk momenteel en ik denk niet dat het na Canada de bedoeling is dat we opeens een andere benadering gaan hanteren.”

“Het reglement heeft het over het veroorzaken van een aanrijding of het van de baan forceren van een andere rijder en ik denk dat dit bij allebei het geval was.”

“Het wordt onderzocht en we hebben alle vertrouwen in het resultaat. Het is erg jammer voor het podium maar we moeten vertrouwen hebben in het werk van de stewards,” besloot Binotto.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België