Ferrari hoopt dat het de motor van Raikkonen kon ‘redden’

31 maart 2016 — Na amper één race al een motor moeten opofferen, het is iets dat Ferrari heeft proberen vermijden.


Bemoedigend, zo was de start van de eerste race in Melbourne voor Ferrari. Vettel en Raikkonen schoten voorbij Hamilton en Rosberg bij de start. Wat later in de race moest Kimi Raikkonen echter opgeven.

Die opgave ging gepaard met spectaculaire beelden van de Fin die koelbloedig zijn wagen in de pitlane parkeerde terwijl de vlammen uit zijn Ferrari schoten. Het brandje werd geblust en de ‘iceman’ stapte ijzig kalm uit zijn wagen.

Bij Ferrari hopen ze alvast dat door vlug in te grijpen de motor van Raikkonen zijn Ferrari gespaard kon worden. Raikkonen legde immers snel zijn motor stil en het brandje werd ook snel geblust. Uit het eerste onderzoek is alvast gebleken dat de interne verbrandingsmotor niet beschadigd werd.

Aangezien de GP van Bahrein ‘s avonds wordt verreden, wanneer de temperatuur minder hoog is, zal Ferrari de motor van Raikkonen niet preventief vervangen. Wel zal de Italiaanse renstal de motor van de Fin doorheen het weekend goed in de gaten houden om eventueel alsnog in te grijpen.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België