Ferrari hoopt gridpenalty voor Vettel in Japan te vermijden

02 oktober 2019 — Sebastian Vettel moet hopen dat Ferrari voor de volgende race in Japan een gridpenalty kan weten te vermijden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Tijdens de GP van Rusland moest Vettel door een probleem met de power unit zijn wagen aan de kant zetten en opgeven. Naast de opgave dreigt echter ook een mogelijke gridpenalty voor de volgende race in Japan.

Vettel gebruikte reeds twee MGU-K’s en zit ook met sommige andere motoronderdelen tegen het maximaal toegestaan aantal aan. Bij Ferrari hopen ze echter dat Vettel een gridpenalty kan vermijden door gebruik te maken van verschillende andere motoronderdelen die reeds eerder dit seizoen gebruikt werden.

“We zullen zien, waarschijnlijk zijn er problemen met de electronica van de motor en er was ook een probleem met de isolatie van de wagen. Uit veiligheidsoverwegingen gaven we Vettel de instructie om onmiddellijk te stoppen,” aldus Ferrari-teambaas Mattia Binotto.

“Natuurlijk is het jammer want 100 meter verder was de pitlane. Het was echter het veiligste dat we konden doen voor Seb.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België