Ferrari hoopt dat het bestraffingen kan vermijden

17 augustus 2017 — Bij Ferrari hebben ze er vertrouwen in dat ze het seizoen kunnen afwerken zonder bestraffingen voor het inzetten van extra motoronderdelen.


Volgens het huidige motorreglement mag iedere rijder vier exemplaren van ieder motorcomponent gebruiken. Indien er een vijfde motoronderdeel ingezet wordt dan krijgt de rijder een gridpenalty van tien plaatsen. Voor ieder extra vijfde exemplaar van de overigen motorelementen wordt vervolgens een gridpenalty van vijf plaatsen toegekend.

Ferrari-piloten Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen zitten met negen races te gaan al aan hun vierde exemplaar van de turbolader. Bij Ferrari zijn ze echter hoopvol dat ze het seizoen zonder bestraffing kunnen afwerken.

“Het is zeker en vast iets waarover we ons zorgen maken. We hadden een probleem met de turbo aan het begin van het seizoen en het was dan ook erg vroeg dat we een exemplaar moesten vervangen,” aldus Mattia Binotto. “Je introduceert erg vroeg al de derde en vierde turbo. Dat gezegd zijnde hebben we enkele aanpassingen gedaan voor de betrouwbaarheid en momenteel verloopt alles goed.”

“We hebben momenteel enkele exemplaren van de turbo en normaal gesproken zouden we daarmee nog voldoende kilometers kunnen rijden. Het is dan ook de bedoeling om met onze huidige turbo’s het einde van het seizoen te halen,” besluit Binotto.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ferrari

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië