“Vettel haalt het beste uit ons naar boven”

27 maart 2016 — Jock Clear, 'senior performance engineer' bij Ferrari, zegt dat de bijdrage van Sebastian Vettel veel groter is dan wat de fans te zien krijgen op het circuit.


Jock Clear ging begin dit seizoen aan de slag bij Ferrari na te hebben gewerkt voor Mercedes. Clear werkte samen met Michael Schumacher bij Mercedes. Hij besliste de overstap naar Ferrari te maken, nadat Schumacher veel goeds te zeggen had over zijn jongere landgenoot Vettel.

“Ik wist al het één en ander over Sebastian”, zegt Clear tegenover ESPN. “Ik werkte enkele jaren terug immers met Michael. Ze waren goede vrienden. Michael sprak altijd in superlatieven over Sebastian. Ik keek dus uit naar de samenwerking met Sebastian Vettel.”

De samenwerking met Vettel loopt vlot, zo voegt Clear er aan toe. “Sebastian heeft alles wat ik van hem verwachtte.”

Sinds afgelopen seizoen gaat het in stijgende lijn bij Ferrari. Vorig seizoen won Vettel drie races en ook tijdens de eerste race van het nieuwe seizoen leidde Vettel de race voor een groot deel. Clear zegt dat Vettel van grote waarde is. Niet alleen als hij in de wagen zit, maar ook daarnaast draagt hij zeker zijn steentje bij.

“Hij is een viervoudig wereldkampioen,” verklaart Clear. “Dat merk je elke keer als je hem in de garage, in de wagen, in de simulator of in de fabriek ziet. Hij weet hoe hij het beste uit mensen moet halen. Hij kan het team vooruit trekken. Hij kan goed communiceren met het team en dat is erg belangrijk in deze moderne tijd.”

“Het is natuurlijk een prestatie van het hele team, maar de rijders zijn erg belangrijk in dit verhaal. Ze kunnen voor de motivatie en de goede richting zorgen en Sebastian beseft dat erg goed. Hij is van zo een grote waarde voor het team en dat onderscheidt een wereldkampioen van de andere jongens. Vettel heeft het allemaal en nog meer,” eindigt Clear zijn lof voor Sebastian Vettel.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België