Ferrari introduceert vroeger dan gepland haar motorupgrade in Spanje

07 mei 2019 — Ferrari zal in Spanje met een motorupgrade komen voor haar wagen. De Scuderia wil daarmee een antwoord bieden aan de mislukte seizoensstart.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Na afloop van de wintertests op het Circuit de Barcelona-Catalunya was Ferrari bij velen de favoriet voor het nieuwe F1-seizoen. Na vier races moeten we echter vaststellen dat Mercedes vier dubbeloverwinningen op rij behaalde en Ferrari de hoge verwachtingen helemaal niet wist in te lossen.

Algemeen wordt aangenomen dat Ferrari momenteel over de krachtigste motor in de Formule 1 beschikt. Het is dan ook opmerkelijk dat Ferrari nu al een motorupgrade introduceert.

Aanvankelijk stond er een motorupgrade gepland voor de GP van Canada. Het circuit Gilles Villeneuve kenmerkt zich door de erg lange rechte stukken en veel motorvermogen is er dan ook zeer belangrijk. 

Bij Ferrari willen ze na de mislukte seizoensstart echter geen tijd verliezen er wordt er geopteerd om al voor de GP van Spanje een nieuwe motor te introduceren. Ook partner Shell zal een nieuw smeermiddel voorzien.

Eerder introduceerde ook Honda al een verbeterde versie van haar krachtbron. Net als bij Ferrari gebeurde die introductie vroeger dan gepland.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België