logo
 

“Ferrari is ons voorbijgestoken”

15 maart 2015 — Pat Symonds van Williams heeft te kennen gegeven dat de Italiaanse renstal hen is voorbijgestoken tijdens de winter.


Tijdens de kwalificatie slaagde Felipe Massa er nog in om beide Ferrari’s achter zich te houden maar tijdens de race was het Sebastian Vettel die op de derde podiumplaats geraakte. Meer zelfs, indien Kimi Raikkonen geen problemen had tijdens zijn pitstops, dan was de kans groot dat ook de Fin voor Felipe Massa wist te finishen.

Pat Symonds geeft dan ook toe dat Williams een tandje zal moeten bijsteken omdat Ferrari hen heeft ingehaald en zelfs voorbijgestoken.

“We hebben wat werk te doen, Ferrari is sneller dan ons,” zei Symonds tegenover Sky Sports. “Het was op tactisch vlak een redelijk moeilijke race. We hadden door dat Vettel redelijk snel was en vlak achter ons zat. We wensten te voorkomen dat hij voor ons de pits zou inrijden om ons zo met enkele snelle ronden voorbije te gaan. We gingen dan ook iets vroeger binnen maar aan de hand van de ronden die hij vervolgens wist neer te zetten kon je zien dat hij snel was. Het deed me terugdenken aan Imola 2005 met Schumacher en Alonso. (Symonds werkte toen voor Renault). Er was weinig dat we konden doen.”

Volgens Symonds zullen de krachtverhoudingen in Maleisië niet veel verschillen met die in Australië, ook al is het stratencircuit van Albert Park een erg uniek circuit.

“Australië heeft een redelijk uniek circuit en we zien hier soms vreemde resultaten,” aldus Symonds. “Ik denk echter dat we duidelijk gezien hebben dat we de twee wagens van Mercedes hebben, gevolgd door onszelf en Ferrari, en nadien de rest van het veld. Ik denk dat het niet veel zal veranderen, al kunnen de kleine kloofjes wel verschillen van circuit tot circuit.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België