“Ferrari is nu opnieuw een echt team ”

06 februari 2015 — Maurizio Arrivabene, de teambaas van Ferrari, is tevreden na de eerste wintertest in Jerez. Volgens Arrivabene heeft Ferrari opnieuw een goede team spirit en motivatie ontdekt.


Ferrari kende een enorm teleurstellend seizoen vorig jaar. De renstal finishte zo goed als nooit op het podium en eindigde pas als vierde in het constructeurskampioenschap. Na een grondige reorganisatie, vooral aan het einde van het seizoen, is de Italiaanse renstal hoopvol aan het nieuwe seizoen begonnen.

De eerste wintertest in Jerez was alvast een succes. Ferrari finishte drie van de vier testdagen bovenaan. Bovendien wist Ferrari dit jaar reeds 349 ronden af te leggen. Ter vergelijking, in 2014 kon Ferrari slechts 251 ronden afleggen en was het zo’n vier seconden trager.

Volgens Arrivabene zijn de eerste resultaten alvast hoopvol en heeft het team opnieuw een goede teamspirit. Iedereen binnen het team is opnieuw enorm gemotiveerd.

“Als iemand de voorbije dagen vergelijkt met vorig jaar, dan zijn er zeker en vast positieve signalen,” aldus Arrivabene. “Het team heeft goed gewerkt, zowel op het circuit als thuis in de fabriek. Ook onze rijders deden het uitstekend en zij gaven erg waardevolle feedback.”

“Ik ben echter vooral blij dat onze groep opnieuw de juiste motivatie en team spirit heeft gevonden. Op het vlak van prestaties en performantie denk ik dat de concurrentie, en vooral één concurrentie, de voorbije dagen het ware potentieel nog niet heeft laten zien. Ik denk dat we pas tijdens de laatste test in Barcelona de juiste krachtverhoudingen zullen ontdekken.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België