“Ferrari is schuldig aan de crash van Leclerc tijdens de kwalificatie”

28 april 2019 — Volgens Nico Rosberg is niet Charles Leclerc maar wel Ferrari de grote schuldige aan de crash van Leclerc tijdens het tweede deel van de kwalificatie in Azerbeidzjan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

Leclerc domineerde het raceweekend tot aan de kwalificatie maar tijdens Q2 volgde de grote teleurstelling. Leclerc verloor de controle over zijn wagen en parkeerde zijn Ferrari ter hoogte van het smalste deel van het circuit in de muur.

De Monegask nam de schuld voor de crash meteen op zich maar daar is Nico Rosberg het niet mee eens. Volgens de Duitser is Ferrari schuldig aan de crash van Leclerc.

“Ze hebben alles gewoon verspeeld tijdens de kwalificatie. Het is ongelooflijk hoe ze dat iedere keer doen,” zei Rosberg in een vlog op Youtube.

“Leclerc bevond zich in een positie om voor de polepositie te gaan, hij was heel het weekend enorm goed.”

Volgens Rosberg wou Ferrari gewoon de slimmerik uithangen en was er duidelijk sprake van een domme beslissing ingegeven door overmoed.

“Ik neem het hem zelfs niet kwalijk, ik zou het team met de vinger wijzen. Ze beslisten immers om in Q2 de slimmerik uit te hangen en hem op de hardere band te plaatsen.”

“Ze dachten bij zichzelf: ‘Indien we de race op de hardere band starten dan gaat ons dat nog extra voordeel geven, we zijn immers sowieso erg snel’. Ze hadden te veel zelfvertrouwen en het ging compleet fout.”

“Ik zat op de zetel en ik was echt met mijn hoofd aan het schudden. Wat waren ze aan het doen dacht ik. Toch niet op een stratencircuit, je moet niet beginnen knoeien. De rijders hebben hun ritme enzovoort nodig.”

“Charles belandde vervolgens in de muur omdat. de medium band blokkeerde doordat die op dat moment niet voldoende grip had.”

“Ze hebben het gewoon weggegooid, de grote kans die Leclerc op de pole had.”

“Dat is verschrikkelijk en enorm teleurstellend. We willen immers allemaal Ferrari een soort comeback zien maken zodat ze Mercedes tot de limiet pushen. Ze hebben echter enorm gefaald,” besloot Rosberg.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België