“Ferrari kan achterstand inhalen”

23 april 2011 — Voor Ferrari is het seizoen 2011 niet echt goed begonnen maar ondanks de achterstand blijft men geloven in de kansen voor de titel.

image

Vorig seizoen begon goed voor Alonso met een overwinning tijdens de openingsrace. Nadien verliep het minder goed en na de GP van Groot-Brittannië schreef iedereen de Spanjaard af voor de titel. Een erg sterke tweede seizoenshelft deed de kansen echter keren en uiteindelijk mistte de Spanjaard de titel op een haar na.

Alonso is er ondanks de slechte start van overtuigd dat Ferrari de kloof kan dichten. De Spanjaard denkt dit vooral omdat de Italiaanse renstal een goede reputatie heeft op het vlak van de ontwikkeling van haar wagen. Vorig seizoen was daar een erg mooi voorbeeld van.

“Dit was overduidelijk niet de start waarop wij en de fans gehoopt hadden,” aldus Alonso. “Ik heb echter alle vertrouwen in het team. Ik ben ervan overtuigd dat we zullen terugvechten, dat merk ik ook aan iedereen binnen het team.”

“Ik heb het in het verleden reeds ervaren, eerst als een tegenstander en vervolgens bij Ferrari zelf, dat de Scuderia in staat is om een comeback te maken.”

Alonso gooit dus zeker en vast nog niet de handdoek in de ring. De Spanjaard blijft strijdvaardig en hoopt op beterschap de komende races ...

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België