“Ferrari kan de komende races winnen”

14 september 2016 — Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene is er van overtuigd dat er de komende zeven races voor Ferrari nog kansen liggen om races te winnen.


Ferrari kende tot dusver een eerder teleurstellend seizoen. De Italiaanse renstal won nog geen enkele race, terwijl het als doel had gesteld dat het de strijd met Mercedes om de titel wou aangaan.

In de wk-stand bij de constructeurs staat Ferrari op meer dan tweehonderd punten van Mercedes. Bovendien is het met Red Bull in een bitse strijd verwikkeld om de tweede plaats. Maurizio Arrivabene denkt echter dat Ferrari de komende races nog kans kan maken op overwinningen.

“Op sommige circuits maken we zeker en vast kans om te winnen. Op andere circuits gaan we erg hard kunnen strijden. Ik heb er alle vertrouwen in,” aldus Maurizio Arrivabene, de teambaas bij Ferrari.

Naarmate het einde van het huidige seizoen nadert, komt ook het erg belangrijke seizoen 2017 steeds dichterbij. Dat biedt de concurrenten van Mercedes kansen want het nieuwe reglement kan de krachtsverhoudingen serieus door elkaar halen.

“We werken ondertussen al enkele maanden aan ons project voor 2017, net zoals ook de anderen dat allemaal doen omwille van het nieuwe reglement en de compleet andere aërodynamica,” blikt Arrivabena alvast vooruit naar 2017. “Vergeet ook de nieuwe regels voor het motorenreglement niet. Zonder de tokens beschik je immers over de vrijheid wat betreft het ontwikkelen van de power unit. Ferrari gaat steeds verder in die richting terwijl het tegelijkertijd 2016 niet vergeet.”

“We beschikken over de middelen, we beschikken over het geld en we beschikken ten slotte over de mensen. We moeten het gewoonweg doen,” besluit Arrivabene.

Laatste kans: Sakhir Grand Prix (RtAD) Spel 2020. Win 2.500 Euro met 5 Euro!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België