logo
 

Ferrari kan eindelijk racesimulatie doen met ‘goed opgevoede’ SF15-T

01 maart 2015 — De testresultaten van Ferrari mogen dan wel bemoedigend zijn, tot gisteren deed de Italiaanse renstal geen enkele keer een racesimulatie.


Maar gisteren, op de voorlaatste testdag, was het dan eindelijk zover. Voor de eerste keer reed de SF15-T met Kimi Raikkonen aan het stuur een volledige race-afstand, inclusief pitstops.

Het was een geslaagde test voor Ferrari, aangezien er geen noemenswaardige problemen optraden, wat vertrouwen geeft voor de betrouwbaarheid van de nieuwe wagen.

“We hebben reeds heel wat ronden afgelegd tijdens de wintertests. Tot je echter de baan opgaat en de ene achter de andere ronde rijdt om zo een race-afstand af te leggen, en je enkel stopt om van banden te wisselen, kan je niet zeggen dat je klaar bent voor Melbourne,” aldus James Allison, technisch directeur bij Ferrari. “We zijn dan ook blij dat we onze eerste race-afstand deze winter hebben afgelegd. We zijn tevreden dat het bij onze eerste poging gelukt is en dat de betrouwbaarheid nogmaals bewezen is.”

Allison vindt de SF15-T ook een beter ‘gemanierde’ wagen, hij is zogezegd ‘beter opgevoed’. Vorig jaar beklaagde Raikkonen zich vaak over het gedrag van de wagen, maar dat zit nu veel beter volgens Allison.

“Ik ben tevreden met de voorbije testdagen. Ze tonen aan dat de wagen zich gedraagt zoals we verwacht hadden. Tijdens de wintertests in Europa wordt er iets anders gevraagd dan wanneer je bijvoorbeeld naar Bahrein gaat. Maar het zorgt er echter niet voor dat de nacht plots dag wordt ofzo. Het meeste van wat de wagen ons hier toont zal ook van de wagen gevraagd worden tijdens de meeste races op de racekalender. Ik denk dat we hier een ‘goed opgevoede’ SF15-T gezien hebben, een wagen die zich goed gedraagt. We denken dan ook dat deze karakteristieken ook te zien zullen zijn tijdens de meeste races.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België