“Ferrari kan het zich niet veroorloven om spelletjes te spelen”

17 april 2019 — Volgens tweevoudig F1-kampioen Mika Hakkinen moet Ferrari teamorders 'vergeten' indien het dit jaar Mercedes effectief wil uitdagen in de strijd om de titel.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

We zijn drie races ver in het nieuwe seizoen en al drie keer hanteerde Ferrari teamorders. Drie keer ook moest Ferrari een nederlaag incasseren, Mercedes behaalde immers telkens de dubbel.

Volgens Mika Hakkinen moet Ferrari echter opletten met haar teamorders. Hakkinen meent dat de Scuderia zich moet focussen op belangrijkere zaken indien het Mercedes wil verslaan.

“Lewis Hamilton zijn 75ste overwinning zondag demonstreerde opnieuw de sterke punten van het Mercedes F1 team, de sterke punten waarmee het de sport sinds 2014 domineert,” aldus Hakkinen tijdens zijn laatste column voor Unibet.

“Een geweldig technisch pakket, een ongelooflijke steun van het team en de competitieve teamspirit die bestaat tussen Hamilton en Valtteri Bottas.”

“Het toont nogmaals hoeveel werk Ferrari nog heeft: een wagen ontwikkelen die snel genoeg is om de kwalificatie te domineren, een duidelijke racestrategie hebben en ieder potentieel conflict tussen beide rijders vermijden.”

Ferrari mag zich niet verliezen in een interne strijd tussen Vettel en Leclerc en een polemiek die rond de uitgedeelde teamorders lijkt te ontstaan.

“Wanneer je het opneemt tegen zo’n sterk team als Mercedes dan heeft het geen zin om spelletjes te spelen,” aldus Hakkinen. “Ferrari moet zich op zichzelf focussen en zich concentreren op het verslaan van de concurrentie.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België