“Ferrari kan niet garanderen dat het snel zal zijn in 2012”

08 september 2011 — Fernando Alonso heeft zich neergelegd bij het feit dat hij dit seizoen geen aanspraak meer maakt op de titel. Ferrari focust zich nu immers op 2012 maar dat is nog geen garantie op succes.

image

Alonso is altijd erg realistisch in zijn uitspraken, al zijn ze soms ook erg ambitieus. De Spanjaard laat aan de vooravond van het f1-weekend in Monza weten dat Ferrari echter op geen enkele manier kan garanderen dat het over een snelle wagen zal beschikken in 2012. Het is immers niet omdat het zich nu vooral focust op komend seizoen dat het ook het te kloppen team zal zijn.

“Het is in de Formule 1 onmogelijk om er alle vertrouwen in te hebben of er zeker van te zijn,” aldus Alonso. “Het is een zeer complexe sport. Je mag vierentwintig uur per dag werken en er alle vertrouwen in hebben, dan nog zal je het pas weten als de wagen op de baan komt. Je zal dan steeds enkele aangename en onaangename verrassingen hebben.”

Ferrari werkt erg hard aan de wagen voor 2012 en dat is volgens veel insiders en experten de enige juiste keuze.

“We hebben het potentieel, de juiste mensen en de faciliteiten om volgend jaar van bij het begin snel en competitief te zijn,” besluit Alonso.

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België