“Ferrari kijkt er naar uit om de sport opnieuw te domineren”

27 november 2013 — Ferrari mag de voorbije jaren dan wel geen enkele titel veroverd hebben, de ambities voor de komende jaren en vooral het seizoen 2014 zijn erg groot. Ferrari wil absoluut opnieuw wereldkampioen worden en de komst van Kimi Raikkonen was maar een eerste stap om die doelstellingen te bereiken.

Sebastian Vettel veroverde dit seizoen zijn vierde titel op rij. Dit seizoen kwam Ferrari er niet echt aan te pas, al was het begin van het seizoen wel veelbelovend. Ook de voorbije seizoenen moesten Alonso en Ferrari dus hun meerdere erkennen in de combinatie Vettel-Red Bull, maar daar moet nu dus eindelijk verandering in gaan komen.

James Allison, die onlangs de overstap maakte van Lotus naar Ferrari, merkt bij Ferrari heel wat gretigheid en ambitie.  De technisch directeur bij Ferrari liet weten dat er in de Formule 1 niet zoiets bestaat als een snelle oplossing maar dat de basis voor een ommekeer wel reeds gelegd zijn.

“Ik heb een team aangetroffen dat hongerig is naar succes en gedreven is om terug te keren naar de top van het podium tijdens iedere race en naar de top van het kampioenschap,” zei Allison tegenover Sky Italia. “Het is een team dat optimistisch is voor de toekomst en het kijkt er naar uit om de sport opnieuw te domineren.”

“De Formule 1 is niet een sport waarbij je plots een snelle oplossing kan vinden. Het is een ongelooflijk moeilijke organisatie om alle individuele onderwerpen correct te krijgen en je moet alles juist hebben om het kampioenschap te winnen. Het team heeft één voor één haar zwakke punten vastgepakt om die vervolgens te verbeteren. Het is een werk waarmee we constant bezig mee zullen zijn, ook wanneer we ons terug aan de top van de sport bevinden.”

Allison liet ook nog weten dat Ferrari erg zwaar investeerde in de aërodynamica want dat was één van de enorme zwakke punten die Ferrari had. Met d modernisering van haar windtunnel zou daar nu eindelijk een einde aan moeten gekomen zijn.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België