logo
 

Ferrari kijkt vooral naar zichzelf

10 april 2015 — Na de stunt van Sebastian Vettel in Maleisië, zien we blije gezichten bij Ferrari. Die felbegeerde eerste overwinning is binnen. Vandaag in China ging het opnieuw goed voor de Scuderia. Het moest wel Mercedes voor zich dulden.

image
Tijdens de eerste vrije training, deze ochtend verreden in het zonnige Shanghai, was Ferrari best of the rest. Hamilton en Rosberg waren sneller dan beide Ferrari-rijders. Hamilton was een seconde sneller dan Vettel (derde) en zelfs anderhalve seconde sneller dan Räikkönen (vierde).

De tweede vrije training verliep beter voor Kimi Räikkönen. Nadat hij nieuwe remmen liet installeren, eindigde hij tweede in de namiddag. Het gat met Hamilton was deze keer ook minder. De Fin moest ‘maar’ vier tienden toegeven op de snelle Mercedes van Hamilton. Sebastian Vettel eindigde vierde, maar wel voor Nico Rosberg. Hij moest dus zijn teamgenoot voor zich laten, maar ook zijn vorige teamgenoot Daniel Ricciardo, die derde werd.

Kimi Räikkönen is dan ook tevreden: “Vandaag hebben we goed werk geleverd. In de namiddag was er een probleem met de remmen, maar het team heeft het goed kunnen oplossen. Na de problemen kon ik mijn geplande programma afwerken.” Verder wil de Fin zich nog niet wagen aan voorspellingen. “Daar is het nog te vroeg voor. Er moeten nog wat dingen aangepast worden. Morgen moeten we een goede dag hebben en ervoor zorgen dat alles werkt. Zonder problemen kunnen we een goed resultaat neerzetten in de kwalificatie en de race.”

Sebastian Vettel moest uiteindelijk wel zeven tienden toegeven op zijn teamgenoot, maar de Duitser is in het algemeen wel tevreden. “We kunnen zeker nog wat zaken verbeteren aan de wagen, maar ik ben wel tevreden over de wagen. Ik wou wel graag wat meer ronden afgelegd hebben. In het algemeen was het een goede dag voor het team. Ik denk dat we nog wat beter kunnen. We moeten vooral naar onszelf blijven kijken. Het is maar nog vroeg in het seizoen, het is de derde race, en het zijn andere omstandigheden als in Maleisië. We willen net na Mercedes eindigen. We moeten toegeven dat Mercedes erg goed is in China.”

Vettel laat nog in het midden dat Ferrari om de pole zal kunnen strijden met Mercedes: “Om de pole strijden? Ze waren wel sterk vandaag. We moeten vooral nog wat beter kunnen.” Vettel heeft wel een duidelijk antwoord op de vraag of hij bang is voor Red Bull. “Bang? Nee! Het was voor hen de eerste goede vrijdag. Ik verwacht wel dat het pak dichter bij elkaar zal komen naarmate het seizoen vordert. Voor dit weekend zullen de banden erg belangrijk zijn.”

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van ChinaKimi RaikkonenSebastian VettelFerrari

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België