Ferrari klaar om Räikkönen te vervangen door Leclerc

22 juni 2018 — Volgens Motorsport is Ferrari klaar om Kimi Räikkönen te vervangen door opkomend talent Charles Leclerc voor het seizoen 2019.

Een bericht gedeeld door Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) op

Kimi Räikkönen, die in oktober 39 wordt, kreeg vorig jaar nog een nieuw éénjarig contract. Maar Marchionne zei op het einde van vorig jaar nog dat de wereldkampioen van 2007 consistenter moet gaan presteren. De president zei ook dat het huidige seizoen zijn laatste seizoen zou zijn om betere prestaties neer te zetten.

Het seizoen startte goed voor de Fin, met drie podiums uit vier races en hij was dichterbij zijn teamgenoot Vettel op vlak van punten. Maar de afgelopen twee races, in Monaco en Canada, verliepen minder goed, terwijl Vettel tweede werd en de vorige wedstrijd in Canada won.

Volgens Motorsport heeft Ferrari het overwogen om Daniel Ricciardo aan te duiden als de vervanger voor Kimi Räikkönen. De Australiër is immers einde contract bij Red Bull op het einde van dit seizoen. De Italianen zouden echter diep in de portefeuille moeten tasten, wat moeilijk te combineren valt met het salaris van Vettel.

Daardoor ziet het ernaar uit dat de Scuderia zal moeten kiezen tussen Räikkönen, die nog steeds Ferrari’s meest recente wereldkampioen is maar nog geen race won sinds hij terug bij het team kwam in 2014, en Leclerc, die dit jaar zijn eerste seizoen afwerkt bij Sauber.

De dip van Räikkönen gaat gepaard met de fantastische prestaties van de 20-jarige uit Monaco. Hij scoorde punten in drie van de laatste vier races en rijdt zijn ervaren teamgenoot Ericsson makkelijk in de schaduw.

Hoewel een officiële keuze nog niet is gemaakt, lijkt Ferrari toch te leunen richting het promoveren van hun protegé Leclerc. Dit zou betekenen dat Ferrari een rijder met 277 grote prijzen op zijn naam, waaronder 137 voor Ferrari, zou inwisselen voor een andere rijder die dit weekend aan zijn achtste race in de Formule 1 begint.

Motorsport confronteerde Räikkönen met de speculaties en de Fin had het volgende antwoord klaar: “Mijn situatie is niet anders dan vorige week, of twee weken geleden, of een maand geleden.”

Leclerc, aan de andere kant, wil nog niet te veel denken aan volgend jaar. “Het maakt me alleen maar gelukkig dat mensen zo over mijn toekomst bij Ferrari praten, maar aan de andere kant voelt het op dit moment nog niet realistisch. Wanneer het tijd is om er over na te denken, dan zal ik dat doen. En hopelijk is er dan een kans voor mij om het zitje te nemen.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België