logo
 

Ferrari klaar voor de strijd in Texas

29 oktober 2014 — Na een pauze van drie weken, zijn de F1-teams aangekomen in Austin waar dit weekend de GP van Amerika wordt verreden. Ook al nemen niet alle elf de teams deel aan deze race, het belooft toch opnieuw spannend te worden. Ferrari en Williams strijden immers nog om de derde plaats in het constructeurs kampioenschap.

image
De Scuderia is naar Texas gekomen om de strijd aan te gaan met Williams. Williams heeft op dit moment 28 punten meer gescoord dan het vierde geklasseerde Ferrari. Maar deze laatste zal het gat trachten te dichten door enkele updates mee te nemen naar ‘de States’.

Het is goed meegenomen voor de Italiaanse renstal dat er een periode van drie weken was tussen de vorige race in Rusland en de komende race in Amerika. Met nog drie races te gaan (Amerika, Brazilië en het dubbele punten waardige Abu Dhabi), was deze extra week meer dan welkom om zich voor te bereiden op de seizoensfinale.

De Scuderia heeft ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog wat updates mee te nemen voor de rest van het seizoen. Engineering director Pat Fry is blij met wat er in die drie weken is gebeurd: “We hebben de voorbije drie weken goed kunnen gebruiken. We konden ons voorbereiden op de finale van dit seizoen. We hebben dan ook wat onderdelen ontworpen die zullen gebruikt worden tijdens deze seizoensfinale.”

Fry maakt duidelijk dat het technisch team van Ferrari de nadruk vooral legt op volgend seizoen. De nieuwe onderdelen dienen dus vooral voor komend seizoen, maar Fry denkt dat deze onderdelen ook al hun voordeel kunnen hebben bij de rest van dit seizoen. Om nog een plaats te stijgen in klassement zullen de nieuwe onderdelen wel eens van pas kunnen komen.

Verder is, volgens Fry, Ferrari zich bewust van wat er beter moet om het gat met de concurrentie te kunnen dichten. “Er zal de komende maanden erg hard gewerkt worden om aan te sluiten met onze concurrenten. Daarbij zullen enkele nieuwe zaken ontworpen en ontwikkeld worden. Als deze onderdelen nu al hun nut kunnen hebben, dan is het niet meer dan normaal dat we die voor de rest van het huidig seizoen ook inzetten,” aldus Pat Fry. 

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België