Ferrari: “Komende races wordt duidelijk of we nog titelkandidaat zijn”

17 juni 2019 — Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto zijn de komende races cruciaal voor Ferrari en zal het dan weten of het nog titelambities mag hebben.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“De titel is niet iets wat ik me momenteel afvraag,” aldus Binotto tegenover ‘Auto Motor und Sport’. “Het zal zo’n twee tot drie races duren alvorens we Mercedes overal kunnen uitdagen.”

De komende races wil Ferrari heel wat upgrades introduceren. Voor Frankrijk, Oostenrijk en Groot-Brittannië staan al de nodige upgrades gepland. Grote vraag is of dat voldoende zal zijn om de kloof met Mercedes te dichten.

“Verwacht geen ‘B-versie’ van onze wagen,” waarschuwde Binotto, die toegeeft at Ferrari haar wagen in de verkeerde richting heeft ontwikkeld.

“Als je de race in Barcelona vergelijkt met de wintertests in Barcelona dan hebben we het omwille van een eenvoudige reden minder goed gedaan. We hebben onze wagen in de verkeerde richting ontwikkeld omdat we onze zwakke punten en de limieten van ons pakket verkeerd ingeschat hebben.”

Volgens Binotto hebben de nieuwe dunnere banden die Pirelli dit seizoen voorziet een belangrijk aandeel in de mindere prestaties van Ferrari.

“Het concept van onze wagen past niet bij de 2019-banden,” meent de Ferrari-teambaas. “Onze wagen is niet zo goed wat maximale downforce betreft.”

“Aangezien onze wagen te weinig downforce genereert ondervinden we moeilijkheden om de banden op te warmen en in het juiste temperatuurvenster te houden voor voldoende grip.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België