“Ferrari kon nog niet vaak haar echte snelheid tonen”

01 augustus 2015 — Kimi Raikkonen vindt dat de snelheid van Ferrari dit seizoen meermaals verhuld werd.


Tijdens de GP van Hongarije kenden beide Ferrari’s een goede start, waarna ze zelfs afstand konden nemen van Nico Rosberg in zijn Mercedes. Het was de tweede overwinning dit seizoen voor Ferrari en volgens Kimi Raikkonen toonde de overwinning op de Hungaroring nogmaals aan dat de Italiaanse renstal over een goede racesnelheid beschikt.

“We beschikten over een goede snelheid en konden van hen wegrijden, niet eenvoudig, maar we waren wel constant sneller dan hen,” aldus Raikkonen. “Ik weet niet wat er zou gebeurd zijn indien we achter hen hadden gereden. Waarschijnlijk konden we onze eigen snelheid niet benutten, aangezien het moeilijk is om daar in te halen.”

Ferrari spendeerde enkele tokens in de aanloop naar de GP van Canada om haar motor te verbeteren, maar sindsdien leek het alsof de kloof met Ferrari gegroeid was in plaats van verkleind. In Silverstone finishten beide Williams-piloten zelfs voor hen. Raikkonen is echter van mening dat de moeilijkheden om in de hedendaagse F1 andere wagens in te halen het ware potentieel en de ware snelheid van Ferrari verhult.

“Er zijn waren dit seizoen al veel momenten waarop we het gevoel hadden dat we meer snelheid hadden dan dat we konden tonen en dat omdat we achter een andere wagen zaten en niet konden inhalen.”

“Het voordeel van een goede start te kennen maakt een groot verschil en was goed om met beide wagens een goede start te maken, want eerder in het seizoen was dat niet ons sterkste punt. Het toont aan dat we goede bezig zijn en dat onze wagen niet al te slecht is,” besluit de Fin.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België