logo
 

Ferrari krijgt boete van 50 000 euro voor pitstopincident

09 april 2018 — Het Ferrari F1 team heeft na afloop van de GP van Bahrein een boete van maar liefst 50 000 euro gekregen


De boete is het gevolg van het pitstopincident dat zich voordeed tijdens de GP van Bahrein. De Finse F1-piloot Kimi Raikkonen reed daarbij een mecanicien van het team aan. De mecanicien liep een beenbreuk op en moest afgevoerd worden naar het medisch centrum op het circuit van Bahrein.

Omdat Ferrari haar rijder op een onveilige manier had weggestuurd moest de renstal op het matje komen bij de wedstrijdleiding. Er werd een inbreuk gepleegd op artikel 28.13 van het sportief reglement. Daarin staat vermeld dat een rijder niet op een onveilige manier de pitstoppositie mag verlaten. De stewards oordeelden dat het team schuldig is aan het in gevaar brengen van het eigen personeel en het daarbij veroorzaken van letsel.

De wedstrijdleiding gaf Ferrari vervolgens een boete van 50 000 euro, maar liefst tien keer meer dan bij vergelijkbare eerdere incidenten waarbij een wagen met een ‘los’ wiel opnieuw de baan werd opgestuurd. Deze keer was er geen sprake van een los wiel maar de boete is wel veel zwaarder omdat ook de gevolgen van het incident veel zwaarder zijn.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België