Ferrari: “Kritiek op Sebastian Vettel is onterecht”

07 juli 2019 — Ferrari-teambaas Mattia Binotto laat in een interview met het Duitse ‘AutoBild’ weten nog altijd achter Sebastian Vettel te staan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

De laatste tijd krijgt Sebastian Vettel nogal wat kritiek te verduren, het lijkt maar niet te lukken bij Ferrari en de viervoudige wereldkampioen is ook niet foutloos. Bij Ferrari snakken ze naar een wereldtitel en ondanks zijn palmares lijkt Vettel er niet in te slagen om die felbegeerde titel nog eens naar Maranello te halen.

Ook dit jaar zijn de vooruitzichten alles behalve rooskleurig, Vettel telt al vierenzeventig punten achterstand op Lewis Hamilton en Red Bull is er ook als de kippen bij om de kruimels op te pikken die Mercedes laat vallen.

Toch behouden ze bij Ferrari het vertrouwen in de Duitser en teambaas Binotto vindt de kritiek op zijn sterrijder onterecht.

“Het waren steeds racesituaties waarin hij helemaal op de limiet aan het rijden was. De Ferrari-rijders moeten nu ook met meer risico rijden om mee te kunnen.” 

“Het is ongetwijfeld niet makkelijk voor hem,” aldus Binotto. “Het is zijn droom om met Ferrari wereldkampioen te worden en wij ondersteunen hem om dat te proberen waar te maken.”

Binotto benadrukt ook Ferrari eigenlijk een team in heropbouw is nadat hij afgelopen winter het roer overnam van Maurizio Arrivabene. Hij vertelt ook dat Vettel daar een belangrijke rol in speelt.

“Hij heeft veel ervaring, expertise en kennis,” gaat de Italiaan verder. “Aan de ene kant is hij een teamplayer en langs de andere kant is hij een leiderstype met een grote arbeidsethiek.” 

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België