logo
 

“Ferrari lijkt het enige team dat echt vooruitgang heeft geboekt”

13 februari 2015 — Claire Williams is tevreden met de eerste wintertest van haar team en probeert de nieuwe krachtsverhoudingen in te schatten.


De eerste wintertest zit erop. Het doek is van de F1-bolides gehaald en de fotografen hebben heel wat foto’s kunnen nemen van de nieuwe innovaties die op de verschillende wagens zitten. Maar wie heeft nu het meeste progressie geboekt?

Bij Williams zijn ze alvast tevreden over de eerste wintertest. Het was echter Ferrari dat bovenaan de tijdlijst was terug te vinden. De resultaten in Jerez zijn meestal echter geen goede indicator voor de rest van het seizoen. Zo was Mercedes vorig jaar in Jerez niet bovenaan terug te vinden, al domineerde het wel gans het F1-seizoen.

Claire Williams denkt niet dat de situatie dit seizoen anders is dan vorig jaar.

“Als we naar de tijden kijken dan bevinden we ons ongeveer waar we ons ook eind vorig jaar bevonden,” aldus Claire Williams tegenover Sky Sports. “De krachtsverhoudingen zijn niet echt veel veranderd. Ieder team bevindt zich in ongeveer dezelfde positie. Ferrari is misschien wel wat opgeschoven in de goeie richting, maar ook wij zijn tevreden met de progressie die we geboekt hebben.”

De Ferrari SF15-T was tijdens drie van de vier testdagen in Jerez de snelste. Ferrari hoopt zelf om tijdens de tweede wintertest, die in Barcelona plaatsvindt, te kunnen bevestigen. Sergio Marchionne, de grote baas van Ferrari, liet echter reeds verstaan dat we komend seizoen geen mirakels mogen verwachten (Lees: “Ik verwacht geen mirakels van Ferrari”).

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België