“Ferrari maakt geld vrij om Mercedes-motorgenie Andy Cowell aan te trekken”

01 september 2020 — Het ziet er naar uit dat Ferrari diep in de geldbuidel wil tasten om uit de verschrikkelijke situatie waarin het momenteel verkeert te geraken. Daarbij zou het ook een nieuwe poging ondernemen om Andy Cowell aan te trekken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Na de veelbesproken ‘vertrouwelijke schikking’ rond de 2019-motor lijkt Ferrari een serieuze stap achteruit te hebben gezet. Bij Ferrari hoopten ze om dit jaar eindelijk voor de titel te kunnen strijden maar het tegenovergestelde is echter waar.

Van bij het begin van het seizoen was Ferrari niet competitief genoeg en naarmate het seizoen vordert lijkt het van kwaad naar erger te gaan. Afgelopen weekend was er op het circuit van Spa-Francorchamps een nieuw triest dieptepunt met Vettel en Leclerc die als dertiende en viertiende ver buiten de punten finishten.

Al wekenlang wordt er gespeculeerd dat er opnieuw ontslagen zullen vallen bij Ferrari maar volgens het Italiaanse ‘Corriere dello Sport’ zullen er geen mensen ontslagen worden maar wel extra mensen aangeworven worden om voor versterkingen te zorgen.

Andy Cowell, de voormalige baas van de motorafdeling van Mercedes, zou volgens eerdere berichten al een aanbod van Ferrari afgeslagen hebben. Mercedes domineert al jarenlang de Formule 1 en dat is grotendeels ook te danken aan de F1-motoren die Andy Cowell met zijn afdeling ontwikkelden.

Deze zomer nam Cowell zelf afscheid van Mercedes om een nieuwe persoonlijke uitdaging aan te gaan. Ferrari zou nu een serieus budget vrijmaken om enkele versterkingen, waaronder dus ook Andy Cowell, aan te trekken.

Ferrari wil op die manier kennis en kunde aantrekken en ze willen zo een andere manier van denken en nieuwe methodes introduceren doorheen alle lagen van het F1-team. Dit moet er mee voor zorgen dat Ferrari zich opnieuw verbetert en terugkeert naar de absolute top van de Formule 1.

Afwachten of Andy Cowell ook daadwerkelijk de overstap naar Ferrari zal maken ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België