logo
 

Ferrari maakt zich zorgen: “We zijn trager dan Mercedes en Red Bull”

22 februari 2020 — Ferrari-teambaas Mattia Binotto is na de eerste testdagen niet echt optimistisch. Volgens Binotto is Ferrari momenteel trager dan Mercedes en Red Bull.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Ik ben niet zo optimistisch als vorig jaar,” vertelde Mattia Binotto vrijdagmiddag tijdens de persconferentie op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

“Sommige anderen zijn momenteel sneller dan ons. Hoeveel sneller is echter moeilijk om te beoordelen.”

Teams en wagens onderling vergelijken tijdens de F1-wintertests is en blijft quasi onmogelijk, zeker omdat je niet weet hoe voluit iedereen gaat en met hoeveel brandstof er wordt gereden.

“Het is moeilijk om te zeggen want wij zijn momenteel nog niet bezig met performance, we hebben onze wagen nog niet geoptimaliseerd. Volgende week zal daarover meer duidelijkheid zijn.”

“We hebben onze aanpak tijdens het testen veranderd. We zijn tijdens de eerste test vooral bezig met het ‘mappen’ van de wagen, het proberen van technische configuraties, we zijn niet op zoek naar performance.”

De komende dagen wacht Ferrari heel wat werk. Na het analyseren van de data van de voorbije drie testdagen zal er moeten gekeken worden hoe het nu verder moet met de SF1000.

“De komende dagen zal ik door alle data gaan,” aldus Binotto die tegelijkertijd ook zegt dat Ferrari zich momenteel niet op het niveau van Mercedes en Red Bull bevindt.

“Als ik naar de situatie vooraan kijk dan denk ik dat we trager zijn dan Mercedes en Red Bull.”

“Maak ik me zorgen? Zeker en vast wanneer je niet zo snel bent als je zou willen zijn.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België