logo
 

Ferrari: “Mercedes zou zich moeten schamen na deze beschuldigingen”

09 juli 2018 — Maurizio Arrivabene, teambaas bij Ferrari, zegt dat ex-medewerker James Allison, die nu actief is bij Mercedes, lessen nodig heeft om te reageren als een 'gentleman'. Allison suggereerde immers dat Kimi Räikkönen bewust Lewis Hamilton raakte bij de start van de GP van Groot-Brittannië.


De overwinning van Sebastian Vettel op het circuit van Silverstone werd overschaduwd door de beschuldigingen van Mercedes aan het adres van Ferrari, die beweren dat Kimi Räikkönen opzettelijk Lewis Hamilton van de baan duwde in de openingsronde van de GP van Groot-Brittannië.

Na de race noemde Lewis Hamilton zijn crash met Räikkönen een “interessante tactiek” van Ferrari. Ook teambaas Toto Wolff had zijn vragen bij het incident, die het volgende zei: “Volgens James Allison is het met opzet of zijn ze bij Ferrari incompetent.”

In het midden van 2016 verliet James Allison Ferrari, waarna de Brit aan de slag ging bij Mercedes vanaf het seizoen 2017. Arrivabene heeft kritiek voor zijn voormalige medewerker, na de uitspraken van Toto Wolff.

“Als James Allison daadwerkelijk zoiets heeft gezegd, dan zou hij zich moeten schamen”, vertelde Arrivabene tegenover het Italiaanse Sky. “Hij heeft vele jaren in Maranello gewerkt, waardoor hij in zijn huidige job ook moet beseffen om elegant te zijn. Hij moet weten hoe zich te gedragen bij een verlies.”

“We zijn in Engeland en zij proberen ons te leren hoe we ons als een ‘gentleman’ moeten gedragen, maar James zou beter zelf wat lessen nemen. Deze uitspraken hebben me echt geërgerd.”

“Wie is incompetent? Kimi? Wie is hij om te oordelen wat een rijder doet in deze situatie? Ik zou het kunnen accepteren van iemand zoals Jacques Villeneuve, omdat hij een rijder was. Maar iemand zoals James? Nee!”

Arrivabene zegt dan ook dat Mercedes zich beter zou focussen op Hamilton, die terugviel na een slechte start vanop pole, waardoor hij al snel moest verdedigen.

“Ze zouden beter eerst analyseren wat er verkeerd liep bij de start van hun rijder, die jammer genoeg voor hen een slechte start kende. Aan onze data kunnen we zien dat Kimi een goede start had, waardoor hij al snel Hamilton kon aanvallen.”

“Ik wil ook iedereen zich de situatie in China laten herinneren, toen Vettel en Verstappen elkaar raakten en er toen niets gebeurde. Alles was oké. Het was een mooie strijd, ook voor de fans. In de toekomst zullen er nog zo’n situaties zijn. Laat dit een les zijn om stijlvol te blijven. Dat deed Mercedes jammer genoeg niet.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België