Ferrari: “Mick Schumacher is zeker een goede kandidaat voor de F1”

06 januari 2020 — Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto is Mick Schumacher een serieuze kandidaat voor een F1-racezitje in de toekomst, al meent hij ook wel dat de verwachtingen stijgen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mick Schumacher (@mickschumacher) op

Vorig jaar debuteerde Mick Schumacher in de Formule 2 en behaalde hij daarin één overwinning. De zoon van Michael Schumacher mocht in Abu Dhabi echter ook al testen met de F1-bolides van Alfa Romeo en Ferrari.

Het deed de speculaties over een toekomst in de Formule 1 alleen maar aanwakkeren en er wordt dan ook nu al druk gespeculeerd over een mogelijke overstap naar de F1 in 2021.

Bij Ferrari geloven ze in een F1-toekomst voor Mick Schumacher al zal hij dit jaar moeten bevestigen en een bijkomende stap vooruit zetten.

“We zijn erg trots dat hij deel uitmaakt van de Ferrari Driver Academy, niet alleen omdat hij de zoon is van Michael Schumacher, maar omdat ik vind dat hij een goede rijder is. Hij heeft zelfs het voorbije seizoen goed gepresteerd,” aldus Binotto.

Volgens Binotto heeft Mick Schumacher het als rookie erg goed gedaan tijdens zijn eerste seizoen in de Formule 2.

“Wanneer je naar de stand kijkt dan zie je ervaren rijders bovenaan, maar hij kende een goed seizoen en deed ervaring op.”

“Als je naar hem kijkt wetende dat hij een rookie was, wel dan deed hij het goed. Hij was tenslotte een rookie. Ik denk dat het komende seizoen voor hem belangrijk zal zijn om te begrijpen hoeveel progressie hij boekt.”

“We verwachten erg veel van hem komend jaar want hij heeft dan een seizoen ervaring op zak. We zijn er van overtuigd dat hij een goede kandidaat is voor de F1 in de toekomst,” besloot de Ferrari-teambaas.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België