Ecclestone: “Ferrari moet Alonso een contract geven”

29 juni 2017 — Volgens voormalig F1-baas Bernie Ecclestone moet Ferrari Fernando Alonso opnieuw een contract geven en voor hen laten rijden.


Alonso zijn contract loopt eind dit seizoen af. Grote vraag is dan ook of Alonso ook volgend jaar nog voor McLaren zal rijden. Gezien de slechte resultaten en het gebrek aan competitiviteit gedurende de voorbije jaren lijkt die kans klein, al heeft Alonso ook weinig alternatieven.

De eerste puntenfinish van het seizoen kan de balans alsnog een beetje doen overhellen naar een nieuw contract bij McLaren, al beseft Alonso uiteraard ook dat de eerste twee wk-punten op het stratencircuit van Baku nu niet opeens betekenen dat McLaren met de Honda-motor competitief is geworden. Veel zal afhangen van de komende weken en races, waarna Alonso zijn besluit zal vormen.

Toen voormalig F1-baas Bernie Ecclestone gevraagd werd wie Ferrari een contract moest ingeven indien er een zitje vrij kwam in 2018 antwoordde hij: “Alonso uiteraard. Hij is één van de beste rijders ooit.”

Grote vraag is echter over een eventuele terugkeer naar Ferrari er wel in zou zitten. Bij Ferrari staan ze naar verluidt niet te springen voor een nieuw avontuur met Alonso, die plots de deur achter zich dicht trok en dat bijna met slaande ruzie.

Flavio Briatore, die samen met manager Luis Garcia Abad de zakelijke aspecten van Alonso afhandelt, nuanceert echter en houdt vol dat die mogelijkheid toch bestaat.

“Hij kwam altijd met iedereen goed overeen en had alleen problemen met voormalig Ferrari-teambaas Mattiacci,” aldus Briatore. “In het leven kan je niets uitsluiten. Alonso is een beetje zoals Senna, die nooit een probleem met een team had maar enkel nood had aan een wagen die hem in staat stelde om te winnen.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België