“Ferrari moet haar problemen snel oplossen anders dreigt ook 2020 te mislukken”

25 mei 2019 — Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto moet Ferrari snel de problemen met haar huidige wagen oplossen, anders riskeert het dat ook haar F1-bolide in 2020 niet competitief genoeg zal zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Ferrari is immers tegelijkertijd bezig met het verder ontwikkelen van de huidige wagen alsook de ontwikkeling van haar nieuwe wagen voor 2020. Die ontwikkeling van de nieuwe wagen schakelt binnenkort nog een versnelling hoger en tegen dan zouden de problemen met de huidige wagen opgelost moeten zijn.

“Ons project voor 2020 is al heel wat weken geleden, maanden geleden zelfs, begonnen,” aldus Binotto. “We zijn al aan het ontwikkelen voor volgend jaar. Tegen de zomer is het project al serieus opgeschoten.”

Indien de problemen met de huidige wagen niet snel opgelost geraken dan dreigt ook de ontwikkeling van de wagen voor volgend jaar daardoor negatief beïnvloed te worden.

“Indien er iets moet aangepakt worden voor volgend jaar dan zullen we het zeer snel moeten doen.”

“We werken parallel aan beide projecten van dit en volgend jaar want we moeten ons verbeteren en er valt veel te leren.”

“Wat we voor de huidige wagen doen zal ook zijn nut hebben voor de wagen van volgend jaar. Het project en de ontwikkeling van de wagen voor volgend jaar begint echter niet pas in oktober of november,” besloot Binotto.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image