“Ferrari moet nog een heel stuk beter worden”

31 mei 2012 — De opwaartse trend bij Ferrari is de voorbije races duidelijk merkbaar maar de Italiaanse renstal heeft nog steeds erg veel werk voor de boeg.

image

Bij Ferrari hebben ze de voorbije races getoond dat ze veel competitiever zijn dan in het begin van het seizoen. In Spanje finishte Alonso als tweede terwijl hij in Monaco als derde wist te finishen. De Spanjaard staat daardoor nu alleen aan de leiding in de wk-tussenstand. Bij Ferrari blijven ze echter met beide voeten op de grond staan want er wacht hen nog steeds erg veel werk.

Zo heeft de F2012 nog steeds onvoldoende neerwaartse grip. Tijdens de GP van Spanje werd een groot pakket aan updates geïntroduceerd en dat was vanaf dan ook te zien aan de resultaten. In Monaco kan je als team weinig specifieke conclusies trekken over updates of over de wagen, daarvoor is het circuit echt wel een buitenbeentje op de kalender. In Canada wil Ferrari echter opnieuw een stap voorwaarts zetten.

“We mogen niet vergeten dat we nog steeds een kloof moeten dichten. We moeten tot het einde van het seizoen er volop voor blijven gaan en de wagen blijven verbeteren,” zei Stefano Domenicali op de officiële website van Ferrari. “Het feit dat de tussenstand in het klassement zo close is betekent ook dat er een lange lijst is met sterke concurrenten. Daarom herhaal ik dat we hard moeten blijven werken aan de verdere ontwikkeling van de wagen. We moeten in de fabriek oplossingen vinden voor wat we missen op het circuit.”

Ferrari heeft vooral problemen bij het wegaccelereren uit de trage bochten. De F2012 heeft vooral nood aan meer downforce, dat is dan ook één van de belangrijkste zaken waaraan het team wil werken.

“Het belangrijkste is om meer downforce te genereren zonder aan efficiëntie in te boeten. We moeten dan ook onze snelheid behouden en tegelijkertijd meer tractie verkrijgen bij het wegrijden uit de trage bochten. We moeten immers proberen om de sterke punten van onze wagen te behouden,” besluit Domenicali.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België