Ferrari moet tweede testdag met Pirelli schrappen

11 februari 2017 — Ferrari moest gisteren de tweede testdag met Pirelli op het circuit van Fiorano schrappen. Men kwam namelijk onderdelen te kort nadat Vettel op donderdag crashte.


Pirelli zou de afgelopen twee dagen de bredere regenbanden voor 2017 testten met Ferrari. Na de crash van Vettel was er hoop dat de wagen gedurende de nacht hersteld kon worden. Na onderzoek van het chassis in de fabriek kwam het team er echter achter dat men te weinig reserveonderdelen bij had om de wagen te herstellen.

Antonio Giovinazzi, de derde rijder bij de Italiaanse renstal, verliest door dit voorval kostbare kilometers in een F1-bolide. Hij zou namelijk het stuur van Vettel overnemen.

Het doel van de tests was om feedback te geven aan Pirelli over het gedrag van de banden en dan specifiek het opwarmingsproces. Het opwarmen was in 2016 een groot probleem tijdens de GP van Brazilië. Men wil dit volgend seizoen vooral vermijden omdat er vanaf dit seizoen staande herstarts na een safety car zullen plaatsvinden.

Een gevolg van deze regel is dat rijders geconfronteerd zullen worden met koudere regenbanden dan voorheen. Toen werd het echter nog tegengegaan door het gebruik van bandenwarmers voor de start.

Op donderdag waren er bijzonder lastige omstandigheden, hoewel de temperatuur van de baan niet hoger was dan 5°C. Vettel kwam er met de schrik vanaf. Hij had enkel blauwe plekken door zijn elleboog tegen de rand van de cockpit te stoten.

Geschreven door Anouck Jaspers

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België