logo
 

“Ferrari moet uit haar fouten leren indien het in 2014 wil winnen”

29 oktober 2013 — Stefano Domenicali beseft dat Ferrari momenteel heel wat fouten en zwakke punten heeft. De teambaas van de Italiaanse renstal laat dan ook weten dat Ferrari moet leren uit haar fouten indien het volgend jaar met Red Bull de strijd voor de titel wil kunnen aangaan.

image
Nog drie races te gaan en Sebastian Vettel en Red Bull zijn reeds zeker van de wereldtitel. Het is zelfs een half wonder dat de titelstrijd niet al enkele races eerder beslecht werd.

Ferrari liet tijdens de wintertests veelbelovende tijden noteren en ook tijdens het begin van het kampioenschap bleek dat de Italiaanse renstal competitief was en aanspraak maakte op overwinningen. Deels door pech (uitvalbeurten, DRS-vleugel die slecht functioneerde in Bahrein, ...) werd er tijdens die eerste races niet optimaal geprofiteerd van die competitiviteit. Ferrari behaalde daardoor minder punten dan verhoopt. Het grootste probleem manifesteerde zich echter na die eerste races. Ferrari kon de ontwikkelingsrace met onder meer Red Bull niet aan en dreigt nu zelfs de tweede plaats in het kampioenschap kwijt te spelen.

Stefano Domenicali luidt dan ook net niet de alarmbel, maar hij waarschuwt wel dat Ferrari moet leren uit haar fouten om zo volgend seizoen sterker voor de dag te kunnen komen.

“Ik denk dat we op vele vlakken moeten leren,” zei Stefano Domenicali op de officiële website van Ferrari. “Er bestaat geen twijfel over dat we vorig jaar de titel konden winnen zonder dat we tijdens de beginfase en zelfs de slotfase van het kampioenschap over de beste wagen beschikten. We waren toen op verschillende andere vlakken goed, waardoor je eveneens een winnend team kan zijn.”

“Dit jaar waren we zeker en vast niet goed bij het ontwikkelen van onze wagen en het bandenmanagement.”

Stefano Domenicali feliciteerde tot slot ook Sebastian Vettel met het behalen van zijn vierde wereldtitel.

“Ik denk dat Sebastian een indrukwekkende prestatie heeft weten neer te zetten, daar bestaat geen twijfel over. Hij is nog verder gegroeid en maakte zo goed als geen fouten. Hij was erg gefocust en erg agressief. Ik denk dat wanneer je vier titels wint, en ook al heb je een fantastische wagen, dat je dan een uitstekend seizoen hebt gereden. Ik wil hem daarmee dan ook feliciteren,” zei de teambaas van Ferrari.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België