Ferrari-motor 20 pk krachtiger door magische verf?

31 juli 2014 — De kans is groot dat Ferrari vanaf de GP van België over een motor beschikt die tot 20 pk krachtiger zal zijn. En de reden daarvan is op zijn minst opmerkelijk te noemen ...

image
Ferrari loopt al een gans seizoen enigszins achter de feiten aan. De F14 T is op veel vlakken niet competitief genoeg ten opzichte van de Mercedes. De Ferrari-motor is één van die zwakke punten want de Mercedes is zowel krachtiger als zuiniger, maar daar wil Ferrari iets aan veranderen tegen de GP van België.

Alberto Antonini van ‘Autosprint’ laat immers weten dat Ferrari een ‘magische verf’ zal inzetten zodat de renstal op de circuits van Spa-Francorchamps en Monza, die enorm veeleisend zijn voor de motor, over zo’n 20 pk extra zal beschikken. Die ‘magische verf’ werd het voorbije raceweekend getest door Marussia, dat motoren van Ferrari gebruikt, en die test was blijkbaar succesvol.

Een motor verliest warmte en warmteverlies betekent energieverlies voor een motor en dat wil Ferrari tegengaan. Ferrari kan dat niet door haar wagen of motor volledig te veranderen, dat zou zelfs een inbreuk zijn op het reglement. De renstal zou echter wel met de ‘magische verf’ een soort van hitteschild kunnen vormen.

Hoe komt het dan dat Ferrari geen betere isolatie heeft voorzien van bij het begin? Simpelweg omwille van plaatsgebrek heeft Ferrari ervoor geopteerd om de uitlaten met slechts één buis te isoleren. Een dubbele isolatie was door het gebrek aan plaats, dat uiteraard een gevolg is van het aërodynamisch ontwerp van de F14 T, niet mogelijk.

De nieuwe ‘magische verf’ zou volgens Autosprint een oplossing hiervoor bieden en het zou eveneens geen inbreuk zijn op het technisch reglement.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België