“Ferrari-motor is even goed of zelfs beter dan die van Mercedes”

02 april 2017 — Volgens Guenther Steiner, de teambaas van het Haas F1 team, vormt de motor van Ferrari momenteel de maatstaf in de Formule 1.


De voorbije jaren domineerde het Mercedes F1 team de Formule 1 en dat had het vooral te danken aan haar motor. De Mercedes-krachtbron was veel krachtiger dan die van de concurrentie maar nu na drie seizoenen heeft Ferrari volgens Steiner Mercedes bijgebeend.

Het Haas F1 team rijdt net als Sauber met motoren van Ferrari, al is Haas wel het enige team dat net als Ferrari met de 2017-motor van Ferrari rijdt. Haas profiteert dan ook net als Ferrari van de vooruitgang die met de Ferrari-motor werd geboekt.

“Het is niet alleen onze motor die beter is, het ganse pakket is beter dan vorig jaar,” aldus Guenther Steiner, de teambaas van het Haas F1 team. “De Ferrari-motor is nu even goed als die van Mercedes, misschien zelfs beter. Ferrari won in Australië maar iedereen probeert verder te ontwikkelen en beter te worden.”

Ook al is Ferrari volgens Steiner met haar motor nu de benchmark, het zal constant nek-aan-nekrace blijven.

“Het zal altijd een ontwikkelingsrace zijn. Ze hebben een zeer mooie stap vooruit gezet en zonder de hulp van Ferrari zouden wij nu niet staan waar we ons bevinden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België