Ferrari-motor presteert minder goed na plaatsing tweede FIA-sensor

03 oktober 2018 — Volgens het Duitse 'Auto Motor und Sport' zou Ferrari haar voordeel op het vlak van de motor verkleind zijn nadat de FIA een tweede sensor heeft geplaatst.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Nadat Mercedes met haar F1-motor jarenlang de referentie was zagen we dit jaar Ferrari plots de kloof met Mercedes dichten en zelfs de bovenhand nemen in de strijd om de sterkste motor. Vooral het veelbesproken ‘twinbattery’-systeem deed de concurrentie met de handen in het haar zitten.

Mercedes en Renault vroegen de FIA om verduidelijking en die besloot om een sensor te plaatsen die het ‘twinbattery’-systeem moest monitoren. Na een grondig onderzoek besloot de FIA echter dat er niets illegaal was.

Uiteindelijk werd er volgens ‘Auto Motor und Sport’ echter een tweede sensor geplaatst en sindsdien zou Ferrari daadwerkelijk minder goede prestaties neerzetten.

Aan de hand van GPS-data zou de concurrentie besluiten dat de power unit van de SF71-H minder goed presteert. Vooral bij het accelereren zou er prestatieverlies zijn.

“We kunnen het duidelijk zien aan de hand van onze GPS-metingen,” aldus Renault-teambaas Cyril Abiteboul.

“Indien ze over minder motorkracht beschikken dan zijn ze misschien niet in staat om met dezelfde vleugelafstelling als daarvoor te rijden en moeten ze met meer downforce rijden.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België