“Ferrari-motor van een jaar oud beter dan de Renault-motor!”

08 oktober 2015 — Volgens Red Bull-piloot Daniel Ricciardo is een Ferrari-motor van een jaar oud een betere motor dan nog een seizoen met de Renault-motor rijden.


Red Bull dreigt er al enige tijd mee om de Formule 1 te verlaten. De fabrikant van energiedrankjes herhaalde haar dreigement nogmaals terwijl het volop aan het onderhandelen is met Ferrari voor de levering van motoren in 2016.

Bij Red Bull vrezen ze dat Ferrari hen volgend jaar alleen maar motoren van de 2015-specificatie wil leveren. Red Bull wil echter een zo competitief mogelijke motor en zou dan ook liever over dezelfde 2016-motoren beschikken als Ferrari zelf.

Red Bull-piloot Daniel Ricciardo vindt een 2015-spec motor van Ferrari echter beter dan een Renault-motor. Hij weet echter ook niet of het voldoende is om Red Bull in de F1 te houden.

“Het hangt er vanaf hoe goed hun 2016-spec is. Indien het betekent dat we 20pk minder hebben dan onze concurrenten dan zou het ons in een veel betere positie plaatsen dan dit jaar met Renault. Maar dan nog, indien je weet dat je niet over de beste versie van de motor beschikt ... je moet het afwegen.”

“Ik weet het niet, het zou sowieso beter zijn dan dit jaar. We hebben bewezen dat we over een goede wagen beschikken en op circuits zoals Singapore kunnen we competitief zijn. Het zijn echter de circuits met erg lange rechte stukken dat we ietwat ‘bloeden’. Indien we op constantere basis voor de podiumplaatsen zouden kunnen vechten dan is het alvast een stap in de juiste richting.”

Red Bull beslist waarschijnlijk uiterlijk tegen eind oktober over haar F1-toekomst.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België