Ferrari neemt topontwerper terug in dienst

11 februari 2013 — Ferrari stelt alles in het werk om in 2013 de titel kunnen veroveren maar het denkt ook al aan het enorm belangrijke jaar 2014 en daarvoor heeft het haar topontwerper terug in dienst genomen.

image
In 2013 wil Ferrari absoluut de titel veroveren, maar de teams zijn ook al druk bezig met het jaar daarop. 2014 wordt immers een enorm belangrijk jaar, met heel wat reglementswijzigingen en vooral ook de nieuwe motoren.

Met het oog op 2014 heeft Ferrari een oudgediende opnieuw in dienst genomen. Niemand minder dan topontwerper Rory Byrne gaat terug aan de slag voor de Italiaanse renstal.

Zijn naam klinkt bij de meesten misschien iets minder bekend in de oren dan die van Adrian Newey, maar zijn palmares mag er gerust naast gelegd worden. Het was niemand minder dan Rory Byrne die alle wagens heeft ontworpen waar Michael Schumacher kampioen is geworden en dit zowel bij Ferrari als bij Benetton. In totaal hebben Byrne zijn wagens 99 races gewonnen.

Byrne was enkele jaren geleden gestopt en verhuisde naar Thailand om daar een duikcenter te leiden. Tijdens de presentatie van de F138 zou Byrne al bij Ferrari gespot zijn. Maar nu heeft Ferrari ook officieel bevestigd dat het haar topontwerper opnieuw op actief heeft gesteld.

Ferrari heeft momenteel twee teams die aan de wagens voor 2013 en 2014 werken. Rory Byrne zal Nicolas Tombazis assisteren, die het ganse project in goede banen moet leiden. Byrne zou net als vroeger dus van cruciaal belang kunnen zijn in de jacht van Ferrari naar succes.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België