logo
 

Ferrari: “Niki lauda moet zijn mond houden”

21 augustus 2010 — Ferrari heeft via een column op haar website felle kritiek geuit op de uitlatingen die Niki Lauda deed naar aanleiding van de zogenaamde teamorders die Ferrari toepaste tijdens de GP van Duitsland.

Volgens de Italiaanse renstal moet Lauda dringend eens meer nadenken voor hij iets publiek verkondigt. Bij Ferrari is men dan ook niet te spreken over de uitlatingen van hun voormalig rijder.

“Na de gebeurtenissen in Hockenheim werd de paddock overspoeld door een golf van hypocrisie. Jong en oud wensten plots hun zegje te doen over de gebeurtenissen. Sommigen werden terug op hun plaats gezet door hun meerdere, anderen bleven nonsens verkondigen,” luidde het in de column ‘The Horse Whisperer’.

‘The Horse Whisperer’, ofwel paardenfluisteraar, is uiteraard een erg leuke verwijzing naar de gelijknamige film alsook het steigerende paard in het logo van Ferrari.

“De jongste opinie komt daarbij uit Oostenrijk. Ze komt van een persoon die sinds hij zijn helm aan de haak heeft gehangen, nooit een kans mist om links en rechts zijn mening te verkondigen. Hij moet daarbij zelfs vaak acrobatische toestanden uithalen om zijn mening aan te passen zodat hij opnieuw mee is met de algemene opinie,” gaat het verder.

De kritiek op Niki Lauda houdt zelfs verder aan en Ferrari wil de Oostenrijker overduidelijk van een gepast antwoord op zijn uitlatingen dienen.

“Deze keer heeft goede oude Niki een kans gemist om zijn mond te houden. Toen hij een rijder bij de Scuderia was, toen paste het rijdersmanagement bij Ferrari hem blijkbaar maar al te goed. Daarnaast, waar was hij de voorbije jaren met zijn kritiek toen er zoveel schuldig waren aan vaak hypocriete acties?”

Ferrari moet op 8 september zich verantwoorden voor wat in Hockenheim gebeurde met Alonso en Massa. Ferrari laat in de column echter weten dat het alle vertrouwen heeft in de hoogste autoriteit van de motorsport.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ferrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië