logo
 

“Ferrari nog steeds 1 seconde te traag”

10 april 2012 — Fernando Alonso mag in Maleisië dan wel gewonnen hebben, volgens Pat Fry is Ferrari nog steeds een seconde te traag.

image

Alonso zorgde in Maleisië voor sensatie en uitgelaten taferelen bij Ferrari. De Italiaanse renstal en de Spanjaard beseffen echter dat ze nog niet staan waar ze willen staan. De GP van Maleisië werd niet onder normale omstandigheden verreden. Met het oog op de GP van China gaf Pat Fry zijn visie over de positie waarin Ferrari zich bevindt.

“Ik had zeker niet verwacht dat één van onze rijders aan de leiding zou staan in het kampioenschap. Van bij het begin bij het testen hadden we immers door dat we met enkele problemen zaten,” aldus Pat Fry. “Iedereen binnen de fabriek heeft al erg hard daaraan gewerkt, al hebben we nog steeds een erg lange weg te gaan. Ik denk dat we tijdens de kwalificatie nog zo’n acht tienden van een seconde te traag zijn.”

Volgens Fry verhullen circuits en omstandigheden waarbij er weinig grip zijn de problemen die Ferrari heeft. Tijdens de eerste oefensessies in Australië hadden de diverse teams weinig grip. Toen presteerde de F2012 nog redelijk, maar vanaf de oefensessie op zaterdag en tijdens de kwalificatie zakte Ferrari door het ijs.

“Omstandigheden waarbij er weinig grip is verbloemen onze situatie en verhullen sommige problemen die we momenteel met de F2012 ondervinden. Je kon dat op vrijdag zien in Australië en ook tijdens de race in Maleisië,” besluit Fry.

Veel werk dus nog aan de winkel in Italië. De fabriek van Ferrari moet nog steeds overuren draaien ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België