logo
 

Ferrari onderneemt actie om kwaliteitscontrole te verbeteren

13 oktober 2017 — De woorden van Ferrari-CEO Sergio Marchionne zijn niet in dovemansoren gevallen want de Scuderia pakt al uit met nieuw personeel dat de kwaliteitscontrole moet verbeteren.


Na de technische problemen die Ferrari vooral de laatste twee races parten hebben gespeeld stellen ze nu Maria Mendoza, een specialiste in metalen en chemicaliën, aan in de hoop van de betrouwbaarheid te verbeteren.

Mendoza kent het huis, ze werkt sinds 2012 voor Fiat en ze was hoofd van de kwaliteitscontrole voor aandrijflijnen bij Fiat Chrysler Automobiles.

Ferrari-CEO Marchionne had eerder deze week aan de alarmbel getrokken aangaande kwaliteitscontrole van de onderdelen. Technisch directeur Mattia Binotto had in Japan al laten weten dat hij al een tijdje bezig was om dat probleem aan te pakken en dat de nodige veranderingen op til waren.

“We overwegen al een tijdje om onze afdeling kwaliteitscontrole te versterken,” liet Binotti weten in Japan. “De afdeling wordt op dit moment versterkt en dat zal ook in de toekomst nog verder gebeuren, dat zijn de veranderingen waar onze CEO op doelt.”

De titelambities van Sebastian Vettel hebben de voorbije drie races een serieuze deuk gekregen. Hij telt nu 59 punten achterstand op rivaal Lewis Hamilton, in de wetenschap dat er nog maar honderd punten te verdienen zijn wordt het een hele klus om die kloof nog te overbruggen.

Sergio Marchionne had al bekendgemaakt dat een bougie van 59 euro de schuldige was voor de opgave van Vettel. Hij kaartte toen ook al de kwaliteitscontrole aan maar verzekerde tegelijkertijd dat het probleem zou aangepakt en opgelost worden.

Bij Ferrari onderzoeken ze nog de oorzaak van het probleem met de bougie in Japan dat één week na het probleem met het spruitstuk kwam in Maleisië.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België