Ferrari ontkent geruchten over ‘koelproblemen’

30 maart 2019 — Na een zwak seizoensbegin in Australië werd er gesuggereerd dat de slechte snelheid van Ferrari in Australië toe te schrijven was aan koelproblemen. Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto is dat echter niet juist.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Ik ga niet in detail treden over wat er gebeurd is, dat is onze interne keuken,” aldus Binotto. “Ik heb echter heel wat speculaties gezien in de kranten en op het internet en wat dat ik daar heb gelezen klopt niet echt. We hebben geen koelproblemen.”

Volgens de Ferrari-teambaas zorgden verschillende factoren ervoor dat Sebastian Vettel en Charles Leclerc in Australië niet zo goed presteerden als verwacht.

“Uiteindelijk werd alles in Australië veroorzaakt door een combinatie van factoren: de power unit, de afstelling, het bandenmanagement, ... Het is de som van al die factoren die er voor zorgde dat onze performance minder goed was in Australië.”

Dit weekend lijkt het alvast stukken beter te gaan voor Ferrari. Iedere oefensessie stonden de twee Ferrari’s helemaal bovenaan. Nu nog afwachten of Ferrari het tijdens de kwalificatie en de race kan afmaken.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België