“Ferrari overwoog in het verleden al om DAS-systeem te ontwikkelen”

26 februari 2020 — In Barcelona raakte vandaag opvallend nieuws bekend. Ferrari liet immers weten dat het in het verleden al overwoog om in de Formule 1 een zogenaamd DAS-systeem te introduceren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Mercedes verbaasde vorige week iedereen door met een mysterieus stuursysteem op de proppen te komen. Het zogenaamde ‘Dual Axis Steering’ moet er voor zorgen dat de voorste wielen op de rechte stukken rechter komen te staan zodat er minder wrijving en weerstand is.

Dit moet leiden tot een iets hogere snelheid op de rechte stukken maar vooral minder bandenslijtage en dat komt uiteraard eveneens de rondetijden ten goede. Grote vraag blijft echter of het systeem tijdens de raceweekends legaal wordt bevonden.

Ferrari heeft naar eigen zeggen eerder ook al overwogen om op haar F1-bolides een DAS-systeem te introduceren, zo liet Ferrari-teambaas Mattia Binotto in Barcelona tegenover diverse media weten.

“We hebben het DAS-systeem ook overwogen maar we hebben het niet ontworpen en ontwikkeld,” aldus Binotto. “Dat kwam omwille van twijfels over de legaliteit. We hebben de FIA echter niet over verduidelijking gevraagd.”

Daarnaast zou Ferrari ook van oordeel geweest zijn dat het effect van het DAS-systeem niet voldoende groot was op haar wagen. Volgens Ferrari moet er nu echter wel snel duidelijkheid komen over de legaliteit van het DAS-systeem.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België