Ferrari overwoog om Vettel en Leclerc van positie te wisselen

23 september 2019 — Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft na afloop van de GP van Singapore laten weten dat Ferrari overwoog om Vettel de instructie te geven om Leclerc te laten passeren.

“De undercut was veel effectiever en groter dan we hadden verwacht, die was 3,9 seconden. We hadden dat niet verwacht,” aldus Binotto.

“Toen we Sebastian zijn pitstop lieten maken dachten we dat indien Charles een ronde later zou stoppen, hij opnieuw voor Sebastian op de baan zou komen. Sebastian reed enorm goed, hij had de undercut van 3,9 seconden, dat was het verschil dat besliste over de overwinning.”

Binotto liet vervolgens verstaan dat Ferrari na de pitstops van Vettel en Leclerc overwoog om beide rijders posities te laten wisselen

“Overwogen we om hen van positie te laten wisselen? Ja, dat deden we,” zei Binotto.

“Ik denk dat we op zijn minst op dat moment vonden dat het de juiste beslissing was om dat niet te doen. Nu, na de race, bespreken we het overduidelijk nog met de rijders of het de juiste keuze was of niet. Intern zijn er verschillende opinies die we dienen te bespreken.”

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België