logo
 

Ferrari: “Podiumplaats Alonso was een cadeau”

29 juli 2014 — Bij Ferrari waren ze na afloop van de GP van Hongarije uiteraard zeer blij met de podiumplaats van Alonso, maar de Italiaanse renstal wil zichzelf nu ook niet overschatten.

image
Fernando Alonso reed onder moeilijk en uitdagende omstandigheden een uitstekende race. De Spanjaard reed tot enkele ronden voor het einde van de race aan de leiding, iets dat Ferrari zelf voor aanvang van de race ongetwijfeld niet verwacht had.

Alonso moest in de slotronden alles uit zijn Ferrari en zijn banden halen om Daniel Ricciardo en Lewis Hamilton achter zich te houden proberen te houden. Ricciardo, die op veel nieuwere banden stond, slaagde er echter in om met nog enkele ronden te gaan de Spanjaard voorbij te gaan. Alonso slaagde er echter wel in om beide Mercedes-bolides achter zich te houden, waardoor Alonso het podium op mocht voor een onverhoopte tweede plaats te gaan vieren.

De Spanjaard en Ferrari hadden geen rekening gehouden met een podiumplaats, zelfs niet onder wisselende weersomstandigheden. Uiteraard is die podiumplaats welgekomen voor de moraal van het team, maar Ferrari wil tegelijkertijd zichzelf niet overschatten.

“Het is bemoedigend, maar we willen deze tweede en zesde plaats in de juiste context zien,” aldus Marco Mattiacci. “De krachtverhoudingen waren door het weer en de karakteristieken van het circuit ernstig verstoord.”

Ook Fernando Alonso is het daarmee eens.

“Ik denk dat de wagens achter ons problemen hebben gekend, zoals bijvoorbeeld Rosberg of Hamilton die problemen kende tijdens de kwalificatie. We hebben deze podiumplaats cadeau gekregen. Vettel kende tijdens de laatste bocht een probleem, Sergio Perez ook, ...”, aldus Alonso. “Laat ons zeggen dat er vandaag enkele wagens door de omstandigheden uitgevallen zijn of die we daardoor achter ons gehouden hebben. We hebben daarvan geprofiteerd en belangrijke punten voor het team gescoord.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België