logo
 

Ferrari-president Marchionne: “Wie niet presteert, moet vertrekken”

30 augustus 2016 — Ferrari lijkt tijdens de zomerbreak enkele belangrijke stappen vooruit te hebben gezet. De Italiaanse renstal lijkt met Red Bull te kunnen strijden voor de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. Toch lijkt CEO Marchionne niet helemaal tevreden.


De Italiaanse renstal kende een hoopvolle GP van België. Vettel en Raikkonen kwalificeerden zich op de tweede rij en scoorden ondanks enkele contacten goede punten tijdens de race. Het team lijkt zijn voet dus naast de Red Bulls te kunnen zetten en de strijd aan te gaan voor de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. Daarin had Ferrari in juli een voorsprong van 25 punten weggegeven.

Ferrari-president Sergio Marchionne haalt de nieuwe structuur die op poten werd gezet na het ontslag van technisch directeur James Alison vorige maand aan als grote reden van de vooruitgang.

“De impact van de veranderingen die we binnen het team doorgevoerd hebben begint merkbaar te worden”, aldus de CEO.

Toch lijkt de ambitieuze Marchionne nog niet helemaal tevreden: “Iedereen die niet de benodigde resultaten levert moet vertrekken. Die regel geldt voor iedereen - ook voor mij. We hebben de plicht de resultaten te behalen die we onszelf als doel stellen.”

Geschreven door Mika Tuyaerts

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België